Jenis-jenis penawar penyakit yg di rawat :-

Anda mungkin tidak pecaya dan mungkin ada yg berkata tidak logik bila saya megatakan saya merawat semua jenis penyakit tidak perlu pembedahan , tidak perlu makan ubat dan pesakit tidak perlu menghabiskan ribuan wang utk menyembuhkan penyakit yg dialami,


Insyallah saya akan merawat yg terbaik utk menyembuhkan penyakit anda dalam masa 5 minit .Alhamdulillah teknik yg saya gunakan untuk merawat dan menolong menyembuh ribuan pesakit selama 16 tahun ini seperti.

kancel payu dara,kancel otak ,kancel hidung deman,selsema,asma,lemah jantung,sakit jantung, sakit lutut,kebas kaki dan tangan,perut kembung,koma,tomo,kencing manis,darah tinggi,mudah tertidur,sukar hendak tidur,sakit tangan ,sakit kaki,tumit,tapak kaki sakit,lemah badan,cepat letih,strok,slicdics,tulang bengkok, mati pucuk,kurang nafsu lelaki dan wanita,sakit kepala,mata kelabu,mata silau,cepat mengantuk,sakit pinggan,sakit buah pinggan,batu karang, yg sudah buat baypast,yg sudah buat dialisis semua jenis penyakit yg penah saya rawat ..alhamdulillah kesembuhan itu pasti.


pembedahan bay pas jantung,buah pinggan,otak dll bukan jalan penyelesai ,doktor tidak pernah berpikir utk mencari jalan penyelesai malah doktor setiap hari mencipta penyakit dan mencipta ubat - ubatan sahaja, pembedahan dan ubat- ubatan bukan jalan pemyembuhan tapi pesakit menjadi penagih dadah yg di istiraf oleh doktor dan kerajaan, dadah dan pembedahan bukan penyembuh malah sengsara .


jika di izin Allah saya mahu lihat teknik rawatan saya ini di pratik seluruh dunia dan dapat menolong jutaan manusia tampa makan ubat,tampa pembedahan, tampa kos yg tinggi dan mencari penyelesai sebab- sebab penyakit yang di alami oleh manusia sejagat.saya dengan iklas ingin menolong siapa saja yang sakit.jika ada pakar-pakar perubantan dunia ingin berkongsi merawat dan menyembuh penyakit saya sedia bekerja sama ..insyallah.


Islam way of live

yang benar

Asfanizam AbdullahSaturday, January 27, 2018

.TEORI DAN PERUBATAN MODEN BANYAK MELAKUKAN KESILAPAN

TEORI  DAN PERUBATAN  MODEN  KINI  BANYAK MELAKUKAN KESILAPAN.

1 -  Teori
2 -  Sebab penyakit berlaku dan Kesilapan dalam Pembedahan
3 -  Urat dan Darah
4 -  manuasia ada Deria sakit,deria rasa,deria sentuhan ,deria bau dan deria melihat
5 -  terlalu banyak mencipta ubat
6 -  Penipuan dalam pemberitahu matlumat penyakit dan sebab penyakit itu berlaku.

1- Teori sebab -sebab penyakit berlaku .
    sampai kehari ini perubatan moden masih menyalahkan permakanan seharian faktor utama   
    penyebab penyakit.
    contoh :-
   a) Gula penyebab berlakunya kencing manis ?adakah ini fakta atau pembohongan semata -mata 
       mahu menyalahkan gula berlakunya penyakit kencing manis? berapa juta pesakit kencing
       manis seluruh dunia tentu bilanganya terlalu kecil untuk di jadikan bahan bukti gula penyebab 
       berlakunya kencing manis.ada yang memakan ubat kencing manis tetapi masih gula tinggi   
       dalam pengiraan  meter degiter glucometer sampai bila pesakit kencing manis harus memakan
       ubat mungkin sampai mati jalan penyelesai belum ditemui sebab - sebab terjadinya penyakit
       kencing manis.

jawapan Prissna : mengapa seorang pesakit dikatakan ada  kencing manis ,bila kita berfikir secara   
logik ada yang memakan gula berlebihan tetapi tidak mendapat penyakit kecing manis dan ada yang mengambil gula yang sedikit tetapi mendapat penyakit kencing manis. kita memakan makanan seharian semuanya akan bertukar menjadi gula atau glocos dalam bentuk cecair darah ,gulalah pemberi tenaga kepada tubuh badan manusia kita makan nasi,gandum,ikan,daging dan semua makanan akan bertukar menjadi gula dalam tempoh masa yang telah di aktifkan oleh sistem penghadaman manusia yaitu perut,kita bicara gula dalam badan dan kita tidak boleh lari dari topik gula tercipta .kita memakan gula dalam bentuk gula sebenar dan gula terbentuk didalam perut setelah kita memakan makanan yang berbagai setiap hari ,sedangkan kita memakanan yang dimasak semuanya ada gula dan minuman semuanya bergula malah dalam air galian pun ada gula,megapa kita hendak persalahkan penyakit kencing manis disebabkan gula. hentikan fullstop kencing manis disebabkan memakan gula berlebihan, doktor berkata bila gula berlebihan anda akan mengalami kaki kebas,kaki buruk  dan sebagainya. kaki buruk bukan disebabkan gula berlebihan ,kaki buruk bernanah menjadi hitam  kena potong ini bukan disebabkan gula tetapi kaki buruk dan bernanah disebabkan sistem pengaliran darah kekaki  terlalu sedikit,darah tidak cukup untuk menghidupan daging ,otot ,kulit ,tulang dan urat dikaki untuk menbesar atau menghidupkan sel- sel kaki yang mati,darah umpama baja,air dan pemakanan kepada kulit,tulang,otot ,bulu roma(rambut) dan sebagainya untuk menbesar atau hidup.
     Megapa gula berlebihan dalam badan manusia ? ingin saya mengajak anda semua memahami teori sebenar megapa penyakit kencing manis itu terjadi .setiap hari kita makan dan minum dalam air ada gula dan dalam makanan yang kita makan akan bertukar menjadi gula. perut memainkan peranan menghadam ,memerap ,mengisar dan mengasing makanan untuk dijadikan gula dalam bentuk darah , ada sisa makanan dijadikan hampas atau sisa makanan kotor menjadi  Najis dan air yang kotor dijadikan air kencing , makanan yang elok telah bertukar menjadi multi makanan berbentuk cecair pekat ke buah pingang untuk di proses menjadi darah yang ada berbagai jenis zat didalamnya
,setelah diproses oleh buah pingang darah yang kurang matang ini akan dihantar ke hati,limpa dan hempedu untuk di proses menjadi darah yang cukup matang untuk di salurkan ke jantung dan jantung akan menagihkan darah -darah ini keseluruh orgen dan angota badan manusia untuk menbesar,merawat,menbesar dan mengyihatkan manusia itu dan disinilah berlakukan sistem penyakit  kencing manis dan lain -lain penyakit, proses pengaliran darah yang disalurkan melalui urat saraf inilah akan berlaku berbagai - bagai sekatan dan halangan untuk darah mengalir,
      Bila urat yang mengalirkan darah tidak berfungsi dengan lancar atau ada halangan untuk urat mengalirkan darah telah tersepit dengan tulang hanya di tulang belakang urat akan mudah tersepit dianta tulang belakang T4 dan tulang rusuk di T4 kiri sebab urat yang tersepit di T4 ini akan menbawa darah keseluruh kaki anda dan jika ini berlaku  sudah tentulah kaki anda akan mengalami kebas,kejang otot ,menjadi hitam buruk dan bernanah dan jika berlaku banyak urat tersepit sistem pengaliran darah menjadi tidak normal dan berlakulah gula berlebihan dalam sistem tubuh badan manusia.darah yang tidak normal akan menjadi darah tua dan ia akan bertukar menjadi darah kotor dan darah akan menbeku jika darah tidak boleh dihantar semua kebuah pingang untuk dikitar semula .

Bila banyak urat yang tersepit sistem pengaliran darah menjadi pelahan atau darah akan rosak dan berlakulah berbagai penyakit pada pesakit terutama penyakit kaki buruk,kancel payu dara dan berbagai - bagai penyakit yang anda lihat pada hari ini.

sekian semoga anda semua memahami apa penyebab sebenar penyakit kencing manis dan laian-lain penyakit terjadi. gula bukan pembunuh tetapi gula pemberi tenaga kepada manusia untuk hidup.

2. Darah ,urat dan penghadamam perut

  telah dibincangkan di http://prissna.blogspot.com/2018/01/kesakitan-akan-berlaku-jika-darah.html

3. kesilapan dalam pembedahan dan urat tersepit disebabkan disc.
sudah beratus tahun pembedahan telah dilakukan oleh pakar bedah tetapi mereka masih menguna teori  dan kajian yang  lama ,Prissna melihat dan terpangil untuk menjawab dan menbetulkan kesilapan itu persoalan ini :-

a) Pembedahan slip disc pingang
b) Pembedahan kansel otak,
c) Pembedahan kansel hidung,
d) Pembedahan kansel payu dara,
e) Pembedahan rahim.
f) Pembedahan usus .
g) Pembedahan mata,
h) Pembedahan lutut
i) Pembedahan bahu
j) Pembedahan Jantung
k) Pembedahan tangan
l) Pembedahan di tumit kaki
m)Pembedahan di tapak tangan
n) Pembedahan slipdics di tengkok.

Semua pembedahan yang disenaraikan di atas ini sampai kehari ini masih mengunakan kajian yang tidak tepat masih  diguna pakai  untuk pembedahan walaupun 99% pesakit megadu kesakitan mereka tidak ada perbezaan selepas di bedah malah pesakit semakin sakit  ada yang lumpuh dan ada yang lebih sakit dari sebelum pembedahan ,amat  menyiksakan ada yang menjadi pesakit yang semakin kronik  ? Prissna ingin mengajak para pakar perubatan dunia mengkaji semua tempat yang perlu dilakukan pembedahan dengan tepat.

a) kesilapan Pembedahan  dan urat tersepit disebabkan disc seperti gambar  dibawah adalah satu kesilapan yang besar dari segi teori dan pembedahan yang dilakukan,pakar bedah hanya merujuk kepada gambar x Ray yang hanya nampak disc kembang dan kesakitan di bawah pingang,manusia ada deria rasa sakit. pakar bedah hanya melihat x ray bukan merasa kesakitan itu sendiri.


gambar 1 .menunjukan  pakar bedah seluruh dunia sependapat  mengatakan urat tersepit disebabkan disc , disc tidak bersalah .

 gambarajah 2 .disc mengembang keluar gambarajah 3 :disc kembang disebabkan tulang atas telah menekan tulang dibawah. 

 gambarajah x -tray 1. disc mengembang di L5


gambarajah x-ray 2 .disc mengembang di L2,3,4 dan L5,pakar bedah hanya merunjuk kepada gambar x ray dan menampakan dics mengembang dan dimana urat yang dikatakan tersepit itu ?Pembedahan slip disc pingang dilakukan di L2,3,4 dan L5 ,kesilapan ini telah dilakukan beratus tahun sampai kehari ini. yang sakit bertambah sakit malah ada yang menjadi lumpuh,

kesilapan pembedahan slipdisc di C2,3,4,5 dan c6 .sama juga teori yang berlaku slipdisc L2.3,4 dan L5 ,pakar bedah menyalahkan disc mengembang dan  menghimpit urat .disc manusia tidak sama dengan gasket kenderaan boleh mengembang. disc manusia hidup sebab darah menghidupkannya.

Jawapan teori dan rawatan di Prissna :-

Slip disc bukan berlaku di L2,3,4,L5  dan C2,3,4,5,dan C6 .tetapi yang sebenar berlaku di T1,T3 dan T4 bila urat tersepit di T1dan C7/8 anda akan merasa sakit di tengkok dan otot bahu sebelah kiri atau sebelah kanan  (slipdisc tengkok) ,slipdisc dipingang(sakit pingang sampai kekaki  menjadi kebas  ia berlaku di T1,T3 dan T4  dan anda akan merasa sakit dipingang dan kaki kebas atau mendapat penyakit kencing manis ,kaki buruk dll
berlaku disebabkan anda terjatuh,kemalangan,bersukan atau pijak belakang .
gambar  contoh : pijak belakang ini cukup bahaya dan  akan menyebab anda mengalami berbagai jenis penyakit di kemudian hari. jangan tiru aksi ini.

DARAH PUNCA PENYAKIT MODEN
slipdisc berlaku di tulang belakang dan telah dihimpit oleh tulang rusuk ,urat yang berada di  T1, ,T3 dan T4 sebelah kiri atau kanan anda .urat akan sakit dan darah akan berkurangan ,seluruh urat akan menjadi bengkak  otot yang memegang tulang- tulang ini akan menjadi tegang atau keras  disebabkan kurang darah .otot yang tegang dari atas tadi akan menarik tulang dibawah menjadi bengkok dari kedudukan sebenar .otot - otot yang tegang ini menbuat anda merasa sakit dan kejang di pingang  sampai ke kaki akan kebas dan anda akan mendapat berbagi penyakit,otot tengkok akan tegang dan menarik tulang yang otot tadi berpaut (melekat)


gambar ini menunjukan otot di C7,T1 ,T3 dan T4  yang bersambungan dengan tulang pungung  akan akan kejang dan akan menjadi pendek  ,otot atas akan menarik  otot yang dibawah menyebabkan  urat dan otot dibawah menjadi sakit yang teramat sangat. sememangnya pesakit ini kaan merasa kesakitan dibawah pingang tetapi bukan disebabkan disc di pingang seperti didakwa oleh pakar bedah di L2,L3,L4 dan L5bila otot diatas sakit akan menarik otot dan urat berada di pungong  akan kejang dan sakit  sampai ke otot paha dan kaki menjadi kejang dan anda akan menjadi pesakit slipdisc ,kejang ,sakit pingang,kebas kaki dan sakit yang amat sangat selepas itu.banyak pembedahan yang silap dilakukan,


INI JAWAPAN PRISSNA MENGENAI SAKIT JANTUNG
 sakit jantung yang kronik berlaku disebabkan lubang urat kejantung tersumbat oleh lemak kata doktor ? secara logik saya tambah sedikit teori ini megapa urat yang kecil boleh tersumbat jika urat utama kejantung tidak tersumbat  tidak perlu buat urat tambahan seperti doktor lakukan.prissna  mengunakan  Teori mudah urat uatama tersepit menbuat jantung semakin lemah untuk berfungsi prissna  hanya perlu bebaskan urat  utama ke jantung yang tersepit di T2 sebelah tulang rusuk kiri .Gambarajah di bawah adalah jawapan dari prissna ,jika urat utama yang tersepit di T2 sebelah tulang rusuk kiri  tersepit urat utama ke jantung akan menbengkak  lama kelamaan lubang urat utama akan menjadi kecil dan darah semakin kurang ke jantung,kemungkinan jantung akan rosak ,berhenti berfungsi ,
gambarajah di bawah menunjukan urat yang berada di jantung keseluruhnya akan menbengkak jika urat utama tersepit di T2 sebelah kiri tulang rusuk,urat yang kurang darah itu akan semakin rosak ,luka dan akan bernanah lama ke lamaan urat akan mati jantung akan kurang berfungsi ,jantung akan mengecut dan rosak ,


Wednesday, January 3, 2018

URAT PENYEBAB TERJADINYA PENYAKIT

3/ JANUARI/2018

URAT DAN KESAKITAN

Urat adalah penyebab utama segala penyakit yang berlaku kepada semua manusia di dunia ini  dan urat juga penyebab berlakunya ganguan kepada sistem tumbesaran sel -sel darah untuk bergerak keseluruh tubuh badan manusia,urat sama tugas seperti  wayer  untuk menbawa arus elektrik . yang mengalirkan arus elektrit adalah wayer  dan yang mengalirkan darah adalah urat  manusia. urat lah penyebab permasaalahan kesakitan kepada manusia.

semoga anda akan faham apa yang saya tulis ini.


1-Fungsi urat

Urat adalah penyalur utama  darah keseluruh  orgen manusia ,urat dalam tubuh badan manusia saling sambung menyambung urat dengan kulit,daging,tulang dan keseluruh orgen dalaman seperti jantung ,mata,hati ,telingga ,hidung,mulut,gigi,perut ,otot dan keseluruhan daging tubuh badan manusia.

Jika urat mengalami kesakitan setelah tersepit dengan tulang ,urat akan menbengkak dan semakin sempit lubang urat itu. jika urat terlalu lama tersepit ia akan  menyebabkan lubang urat akan mengecil dan dinding urat akan menebal lagi lama tersepit urat akan mengalami kerosakan  malah akan menjadi luka dan menbentuk ketulan daging atau ketumbuhan yang semakin menburuk dan bernanah jika ia berlaku di jantung,hati,limpa,daging,buah pingang dan semua orgen berlakulah berbagai penyakit kronik.

2-Urat yang Normal
bebas mengalirkan darah keseluruh tubuh badan manusia,


gambarajah 1 urat yang normal

3-Urat yang tidak sihat atau urat menbengkak terjadi apabila urat tertindih dengan tulang terutamanya urat yang berada diantara tulang rusuk dan tulang belakang kiri dan kanan di T1,2,3 dan T4,urat tidak akan berlaku pertindihan dengan tulang di lain - lain tempat kecuali di tulang belakang dan tulang rusuk kiri dan kanan ,di antara tulang bahu bersambung dengan tangan,diantara tulang tangan dengan tulang tapak tangan dan tulang lutut dengan tulang tapak kaki ,saya bagi contoh tempat yang sering berlaku pertindihan urat seperti gambarajah di bawah :
 gambarajah 1: urat akan tersepit diantara tulang belakang  dan tulang rusuk kiri dan kanan T1 sehingga T10

 gambarajah 2: urat kan tertindih di pergelangan tangan 
 gambarajah 3 : urat akan tertindih di pergelangan  sendi buku lali  dan  tumit.


gambarajah 4 : urat akan tertindih di lutut


gambarajah 5 : urat akan tertindih di urat bahu tetapi amat kurang ia berlaku 


4- URAT  YANG SAKIT

  a) Urat akan menbengkak dan sakit
  b) Kulit Urat akan menjadi nipis akan rosak  ,pecah dan bernanah berlakulah penyakit kancel  
      hati,kancel rahim,kancel payu dara,kancel paru,,kancel gusi dan berbagai 
      penyakit lagi
  c) Darah semakin pekat dan menbeku.
  e) Pusingan@ kitaran semula darah menjadi lambat.

 GAMBARAJAH 1 : URAT YANG NORMAL GAMBARAJAH 2 : urat yang tersepit oleh tulang rusuk dengan tulang belakang 

GAMBARAJAH 3 : Menunjukan urat utama ke jantung  telah tersepit  oleh tulang rusuk dan tulang belakang
GAMBARAJAH  4 : urat yang normal dan urat yang telah tersepit


GAMBARAJAH 5 : Keseluruhan urat jantung dan lain-lain urat utama akan  menbengkak  dan  menjadi luka - luka dan isi urat semakin lama akan menjadi buruk .

Gambarajah 6: menunjukan urat yang tersepit akan menjadi besar dan lubang urat akan mengecil.pengaliran darah dari 100% akan menurun sekiranya urat itu dibiar terlalu lama tersepit malah urat akan semakin rosak dan darah akan menbusuk keseluruh tubuh badan manusia.

6- Adakah ubat boleh menbebaskan urat yang tersepit ditulang .

saya masih tidak faham mengapa pakar perubatan seluruh dunia tidak dapat mencari jawapan sampai kehari ini sebab manusia mendapat penyakit dan sakit sedangkan jawapan ini sudah saya berikan dalam blog saya ini.berbiliion dihabiskan untuk mengkaji sebab penyakit yang melanda manusia seluruh dunia tapi hasilnya tidak seberapa untuk menyelesaikan kesakitan , adakah ubat boleh menyembuhkan penyakit yang melanda pada manusia  ramai yang boleh menjawabnya "tidak ia sekadar menahan kesakitan tapi bukan menyembuh penyakit", adakah ubat yang di makan oleh pesakit boleh menbebaskan urat yang tersepit tentu jawapanya  "tidak sama sekali"yang benar 

AsfanizamAbdullah
Monday, December 18, 2017

DEMAM @SUHU BADAN TINGGI

Deman atau suhu badan menjadi panas .

Mengapa berlakunya demam atau suhu badan yang tinggi pada seseorang ada demam panas ada yang demam selsema dan demam urat dan otot menjadi sakit.


gambarajah di bawah menunjukan urat tunjang di C7/8  dan urat utama dari jantung di T1 dan T2 telah tersepit oleh tulang rusuk apabila pesakit terjatuh atau kemalangan .


Gejala-gejala yang akan anda rasai bila Urat di T1 dan C7/8  tersepit seperti di bawah:
 • Tekak yang kering atau sakit-mungkin mendahului gejala-gejala lain dalam masa sehari atau lebih.
 • Hidung berair-hingus berair dan jernih kemudian ia mula pekat.
 • Hidung tersumbat (penyumbatan rongga hidung) baik orang dewasa sukar bernafas ,ketat saluran hidung dan Bayi mungkin sukar untuk menghisap susu disebabkan hidungnya tersumbat.
 • Bersin-merupakan usaha badan untuk melapangkan saluran rongga hidung.
 • Batuk-mungkin kering atau mengeluarkan kahak.
 • Gatal dalam hidung
 • Hidung menjadi pedih terutama berada dalam aircon
Gejala-gejala yang lain
 • Mata rasa kepanasan sedikit berair atau kering
 • Hilang deria bau dan rasa.
 • Terasa seperti sinus atau telinga penuh dengan tekanan dan merasa kekeringan .
 • kulit menjadi kering dan gatal -gatal di kepala (kelimumur)
 • peluh berlebihan dikepala dan tangan
 • mata akan menjadi rabun dan buta
Monday, December 4, 2017

KEKEJANGAN DI OTOT PERUT

kekejangan di otot perut atau di perut berlaku disebabkan urat diT1 dan T4 , kekejangan otot perut boleh menyebabkan  otot perut kejang dan sakit(krem) ini semua disebabkan otot perut menjadi tegang dan keras sebab darah tidak dapat mengalir sepenuhnya ke otot,bila otot T1 yang bersambungan tulang pungong  akan menjadi tegang dan keras pesakit akan menjadi kejang otot perut .yang  anda sakit itu adalah otot yang kejangdan akan berlaku berbagai penyakit seperti :-

a) kejang otot perut
b) kembung perut
c) kancel rahim *bengkak)
d) sakit pingang di bawah pingang
e) tak lalu makan (sakit TB)
f) sesak nafas
g) ketumbuhan dalam perut
h) kencing tak lawas (prostat)
i) senak hulu hati


Gambarajah dibawah menunjukan urat telah tersepit di tulang belakang T1 dan T4 ,jika berlaku  himpitan yang kuat urat anda akan terhimpit dengan kuat kemungkinan darag kurang mengalir kurang dari 40% anda akan mengalami sakit urat yang kuat dan suhu badan akan naik mendadak.dan disinilah berlakunya demam panas yang melampau 
Tuesday, November 28, 2017

LEUKIMIA DARAH

Leukimia

Ini disebut oleh doktor dengan penyakit kancel darah penyakit yang disebabkan oleh pertumbuhan sel-sel darah yang lambat matang ini semua disebabkan urat utama di T2 sebelah kanan terhimpit oleh tulang rusuk dengan tulang belakang yang agak serius,urat T2 kanan merupakan urat utama ke limpa dan hati .pesakit ini akan menjadi letih kekurangan selera makan, kehilangan berat badan yang ketara serta kesakitan dalam tulang dan sendi. ,darah muda tidak dapat menbentuk darah yang matang disebabkan darah yang dihantar tidak mencukupi untuk di proses menjadi matang sebelum disalurkan ke jantung untuk diagihkan ke seluruh organ pesakit ,

Jika tidak dirawat, pendarahan yang serius boleh berlaku seperti pendarahan dalam otak atau jangkitan yang serius seperti jangkitan bakteria dan kulat. Disamping itu, kesesakan nafas dan kesakitan dada boleh juga berlaku akibat kekurangan sel darah merah. Biasanya penyakit “Acute Leukaemia” yang tidak dirawat akan membawa maut dalam masa yang singkat.

gambarajah 1 :


Urat tersepit di T1 dan T2 sebelah kiri dan kanan,bila urat tersepit di T2 kiri dan kanan darah tidak boleh mengalir sepenuhnya ke hati,limpa dan jantung menjadi lemah untuk berfungsi .
Penyakit leukemia adalah tidak berjangkit dan tidak diwarisi. tetapi ia disebabkan pesakit ini terjatuh yang kuat ,seperti bersukan ,kemalangan
kenderaan dan dirumah.

gambarajah di bawah menunjukan urat yang melalu di tepi tulang belakang T2 telah terhimpit tulang rusuk


gambarajah di bawah menunjukan urat tidak tersepit di tulang oleh tulang rusuk.
atau di pijak belakang pesakit.

PENJELASAN SEBAB BERLAKUNYA KENCING MANIS

KARUT KENCING MANIS  DISEBAB MENGAMBIL GULA BERLEBIHAN

berlaku bukan disebabkan pemakanan seharian kita kita telah lama mendengar dari pakar perubatan dunia menyalahkan makanan yang manis berlakunya penyakit kencing manis ,saya pun merasa terpangil untuk menceritakan perkara yg sebenar kepada anda semua yang kajian pakar perubatan dunia banyak yang tidak benar dan karut .penyakit kencing manis semuanya disebabkan sistem perjalanan darah kita yg tidak normal untuk bergerak bebas ke seluruh urat utama di seluruh tubuh badan anda , bukan makanan seharian menyebabkan kita mendapat penyakit kencing manis yang telah di gembar gemburkan oleh  pakar perubatan dunia pada masa kini atau disebabkan keturunan kita ada menghidapi kencing manis .saya menyangkal sama sekali penyakit kencing manis disebabkan makanan kegamaran anda seperti  Coklat, aiskrim, biskut-biskut yang manis, minuman ringan, gula-gula, kek, sirap, madu, susu pekat, jem, madu mengapa kita hendak salahkan makanan .kita ambil contoh yang  ramai diluar sana memakan makanan bergula tinggi tetapi tidak mendapat penyakit kencing manis dan kenapa dalam sebuah keluarga ibu dan bapa ada penyakit kencing manis tapi anak- anak tidak ada penyakit kencing manis adakah ini fakta analisa atau kajian semata - mata.saya tidak bersetuju pendapat dan kajian ini sebab saya merawat hampir setiap hari orang yang berpenyakit kencing manis yang tinggi gula dalam badan tetapi selepas dibebas urat - urat yang tersepit perjalanan gula dalam badan  orang yang ada kencing manis menjadi normal kembali,


Apa itu Peyakit Kencing Manis?

Penyakit kencing manis adalah satu keadaan di mana terdapat kadar gula yang berlebihan dalam peredaran darah. Hal ini terjadi kerana beberapa urat utama tidak dapat berfungsi dengan normal, makanan berkanji dan bergula yang dipanggil makanan karbohidrat ditukar kepada bahan gula yang dipanggil glukos dan masuk ke dalam saluran darah di mana ia akan digunakan oleh badan untuk menghasilkan tenaga. Glukos adalah punca utama yang memberi tenaga dan jika darah mengalir tidak normal seseorang itu akan menjadi lemah dan lesu.

 insulin bukan jalan penyelesai untuk membantu gula (glukos) dalam sel-sel badan untuk ditukarkan kepada tenaga. Bagi orang yang mengidap penyakit kencing manis, bukan semua penghidap kencing manis akan menjadi letih dan lesu sebahagiannya tetap segar malah ada yang mendapat bantuan insulin akan menjadi lesu tak bermaya ini disebabkan doktor melarang pesakit ini memakan gula ,apa akan terjadi jika pesakit kencing manis tidak memakan  gula,nasi,roti dan sebagainya tentulah pesakit ini akan menjadi letih dan lesu kemungkinan pesakit ini akan pengsan.
  anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda hipoglisemia (letih dan lesu), anda disarankan untuk mengambil 15-20 gram gula glukos atau karbohidrat ringkas. Gula glukos yang boleh digunakan antaranya:
 1. Tablet glukos
 2. Pil atau gel gula
 3. 2 sudu kismis/ sebiji kurma
 4. 1/2 cawan jus
 5. 1 sudu gula atau madu
 6. Gula-gula kecil berbentuk keras seperti jellybeans atau coklat
15 minit selepas mengambil gula, sila periksa kembali aras gula anda. Jika masih rendah, perlu ambil gula sekali lagi dan periksa aras gula dalam darah selepas 15 minit. Ulang sehingga aras normal.  Apabila aras gula menjadi normal,  sila makan sedikit snek jika masa makan anda lebih daripada 1-2 jam selepas daripada masa kejadian

Siapakah penghidap Penyakit Kencing Manis?

Sesiapa pun boleh mendapat penyakit ini. sesiapa saja boleh mendapat penyakit kencing manis sekiranya anda dapat mengelak diri anda berlaku kemalanganJika peredaran darah di bahagian kaki anda tidak dapat mengalir dengan sempurna ianya disebabkan urat utama di T1 tersepit, kaki anda akan menjadi kebas,gatai -gatai ,tegang dan lama kelaman kaki anda akan mengecil atau menjadi hitam hal ini boleh membawa akibat yang buruk dan mungkin kaki menjadi buruk disebabkan  darah sudah kekeringan dan jangkitan kuman

,terjatuh ahli sukan ,orang yang selalu dipijak belakang baik kanak -kanak atau yang telah dewasa . ataupun mereka yang mempunyai berat badan berlebihan, gemuk atau obesiti mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mendapat kencing manis.penyakit kencing manis disebabkan oleh urat utama di T1 T2 dan T4 tersepit dikiri atau di kanan pesakit ini.

Apakah bahaya jika urat tersepit di T1,T2 dan T4 (Penyakit Kencing Manis )sekiranya tidak disegerakan melepaskan urat yang tersepit .

jika urat tersepit di T1,T2 dan T4 mendatangkan akibat-akibat buruk seperti :-
1. Buta.
2. Kerosakan buah pinggang.
3. Sakit jantung dan penyakit lumpuh.
4. Darah tinggi.
5. Penyakit saraf. Hal ini boleh mengakibatkan pesakit hilang deria di bahagian kaki dan tangan, serta tidak dapat merasai sakit/panas. Dengan itu boleh mencederakan diri sendiri tanpa disedari.
6. Jangkitan yang menyebabkan Gangrene (tisu-tisu mati) yang boleh mengakibatkan kehilangan kaki.
7. Tidak sedarkan diri. Jika tidak dirawati dengan serta merta, pesakit boleh maut.

 GAMBARAJAH 1  : menunjukan urat di tulang belakang T1 telah tersepit dianatara tulang rusuk dan tulang belakang.

GAMBARAJAH 2 .menunjukan urat T1 dan C8 adalah urat yg berkembar telah dihimpit oleh di tulang Rusuk T1 kiri atau kanan ,Tulang rusuk T1 merupakan tempat yang banyak berlaku urat tersepit. 


Sunday, November 26, 2017

cerebral palsy -kecacatan kaki kejang dan lembut

cerebral palsy atau kecacatan dikaki ini berlaku disebabkan system urat utama kaki dan tangan tidak boleh berfungsi dengan 100% ,pesakit ini juga disebabkan sama seperti pesakit erb's palsy tetapi pesakit cerebral palsy urat utama di T1 telah tertekan oleh kedua tulang rusuk kiri dan kanan di C8 ,T1 dan  T3 , Urat utama yang disalurkan ke dua kaki kiri dan kanan tidak menpunyai darah yang cukup untuk menberi tenaga ,menbina sel dan menghidupan tumbesaran dikaki pesakit ini.bukan motor atau urat putus tetapi pesakit ini mengalami kekurangan darah kedua belah kaki mereka .kecacatan ini berlaku sewaktu kelahiran dan pesakit ini tersangkut bahu sewaktu dilahirkan.
        pesakit ini akan menjadi lemah dan tak bertenaga untuk bergerak malah akan berlaku kekejangan ditangan dan ke dua belah kaki .selepas 2 bulan dilahirkan kekejangan tangan dan kedua kaki akan berlaku otot akan menjadi kejang disebabkan darah tidak boleh mengalir sepenuhnya ke tulang dan otot.selepas 2 bulan otot akan menjadi keras dan kejang malah pesakit ini kan mendapat demam panas disebabkan urat otot kejang dan sakit.ada pesakit ini akan kekejangan otot seluruh tubuh badan mereka ,untuk mengelak kecacatan ini berlaku bayi yang baru dilahirkan disarankan segerakan menbebas urat di C8,T1 dan T3 yang tersepit sebelaum ia merosakan sistem perjalanan darah ke tulang dan ke otot pesakit. kekejangan otot penyebab utama pesakit ini akan kekal tidak boleh bergerak. ada 2 jenis kekejangan otot dikaki ,pertama kekejangan otot kaki sahaja dan yang ke dua kekejangan kaki dan tangan,
     ada pesakit yang darah boleh mengalir hanya 20-30% mereka bernasib baik otot kaki dan tangan tidak kekejangan yg teruk malah mereka boleh berjalan tetapi dalam keadaan lemah dan lesu dan jika pesakit darah mereka hanya boleh mengalir kurang dari 50% kemungkinan besar pesakit akan menjadi kejang seluruh otot mereka ,kekejangan ini boleh menbuat pesakit tidak boleh bergerak selagi hayat masih ada.
    terlalu ramai pesakit ini diseluruh dunia ,saya kongsikan teknik saya dan rawatan saya sebab saya telah menemui jalan penyelesai.alhamdullah apa yang saya kongsikan ini adalah pengalaman saya merawat selama 16 tahun . tidakan segera merawat pesakit jenis ini dapat menyelamatkan mereka terus menjadi cacat seumur hidup dan jika ada pesakit yang sudah berumur lebih 20 tahun boleh dirawat lagi tetapi ia mengambil masa yang agak panjang untuk menjadi normal.kemungkinan rawatan ulangan lebih dari 20 kali atau mengambil masa 6 bulan untuk sembuh 80%.insyallah
prissna  akan merawat sedaya upaya untuk kesihatan pesakit.

  gambarajah dibawah adalah pesakit - pesakit cerebral palsy atau kekejangan otot kaki dan tangan .


       kecacatan pesakit cerebral palsy  berlaku ketika dilahirkan tetapi pesakit ini urat utama di C8 dan T1 tersepit kedua - dua belah bahu mereka.


gambarajah di atas berlaku disebabkan kekejangan otot .

Gambarajah di bawah menunjukan urat utama T1 dan C8  dihimpit oleh  tulang rusuk kiri dan kanan di tulang belakang T1
bersambung.

IKUTI PERKEMBANGAN PESAKIT YG SEDANG DI RAWAT...

di sini hanya paparkan gambar pesakit yg Kronik sahaja...