Jenis-jenis penawar penyakit yg di rawat :-

Anda mungkin tidak pecaya dan mungkin ada yg berkata tidak logik bila saya megatakan saya merawat semua jenis penyakit tidak perlu pembedahan , tidak perlu makan ubat dan pesakit tidak perlu menghabiskan ribuan wang utk menyembuhkan penyakit yg dialami,


Insyallah saya akan merawat yg terbaik utk menyembuhkan penyakit anda dalam masa 5 minit .Alhamdulillah teknik yg saya gunakan untuk merawat dan menolong menyembuh ribuan pesakit selama 16 tahun ini seperti.

kancel payu dara,kancel otak ,kancel hidung deman,selsema,asma,lemah jantung,sakit jantung, sakit lutut,kebas kaki dan tangan,perut kembung,koma,tomo,kencing manis,darah tinggi,mudah tertidur,sukar hendak tidur,sakit tangan ,sakit kaki,tumit,tapak kaki sakit,lemah badan,cepat letih,strok,slicdics,tulang bengkok, mati pucuk,kurang nafsu lelaki dan wanita,sakit kepala,mata kelabu,mata silau,cepat mengantuk,sakit pinggan,sakit buah pinggan,batu karang, yg sudah buat baypast,yg sudah buat dialisis semua jenis penyakit yg penah saya rawat ..alhamdulillah kesembuhan itu pasti.


pembedahan bay pas jantung,buah pinggan,otak dll bukan jalan penyelesai ,doktor tidak pernah berpikir utk mencari jalan penyelesai malah doktor setiap hari mencipta penyakit dan mencipta ubat - ubatan sahaja, pembedahan dan ubat- ubatan bukan jalan pemyembuhan tapi pesakit menjadi penagih dadah yg di istiraf oleh doktor dan kerajaan, dadah dan pembedahan bukan penyembuh malah sengsara .


jika di izin Allah saya mahu lihat teknik rawatan saya ini di pratik seluruh dunia dan dapat menolong jutaan manusia tampa makan ubat,tampa pembedahan, tampa kos yg tinggi dan mencari penyelesai sebab- sebab penyakit yang di alami oleh manusia sejagat.saya dengan iklas ingin menolong siapa saja yang sakit.jika ada pakar-pakar perubantan dunia ingin berkongsi merawat dan menyembuh penyakit saya sedia bekerja sama ..insyallah.


Islam way of live

yang benar

Asfanizam AbdullahWednesday, June 7, 2017

PRISSNA ADA JAWAPAN SEBAB PENYAKIT KANSER DARAH

PELIKAN SAMPAI KEHARI INI DOKTOR TIDAK KETAHUI SEBAB TERJADINYA  PENYAKIT KANSEL DARAH 

Punca asas kanser darah atau leukemia ini tidak diketahui dengan pasti sampai kehari ini oleh pakar perubatan dunia  ,jika merawat hanya sekadar melihat sintom2 sebagai titik noktah untuk mencipta ubat  atau di bagi ubat kimo yg boleh menbunuh berbilion sel darah merah dalam tubuh badan manusia ini satu kelemahan dalam dunia perubatan. pesakit kansel darah ini sakit disebabkan darah tidak boleh keluar dan masuk ke buah pingang dengan lancar.


Apakah yang menyebabkan terjadinya leukemia( tidak ada tenaga)
Adalah diketahui bahawa leukemia terjadi apabila berlaku tindak balas tenaga yg semakin berkurangan .badan menjadi lesu,lemah tak bermaya,sebab pesakit ini semakin hari semakin lemah disebabkan darah semakin kurang sel yg sihat ,bila darah baru semakin kurang mengalir keseluruh tubuh badan .pesakit akan menjadi lemah tak bermaya dan kebas2 seluruh orgen,kulit dan tulang.
Tanda-Tanda Penyakit Leukemia
Tanda-tanda penyakit leukemia berpunca dari kegagalan buah pingang beroperasi sepenuhnya untuk mengeluar dan kitar semula sel darah baharu untuk menghasilkan sel-sel darah yang normal dan di hantar semula ke jantung untuk di agihkan kesemua orgen.

1.  Keletihan (disebabkan kekurangan darah baharu)
2.  badan menjadi lemah dan lesu
3.  Demam yang berpanjangan. 
4.  Kekurangan selera makan 
5.  Turun berat badan yang ketara 
6.  Kesakitan dalam tulang dan sendi.
7.  suhu dalaman badan panas.
8 . kembung perut dll.
JAWAPAN SEBAB BERLAKUNYA PENYAKIT KANSER DARAH

pesakit kansel darah ini sakit disebabkan darah tidak boleh keluar dan masuk ke buah pingang dengan lancar  ,Urat tersepit ditulang rusuk T3 dan T4  kiri dan kanan ,T3 mewakili urat tangan dan paru2 dan T4 mewakili urat utama buah pingang ,jika urat utama tersepit di T3 (L&R) Dan T4 (L&R)  pesakit akan mengalami tanda2 mengalami penyakit kansel darah.Wednesday, March 8, 2017

DARAH PENYEBAB MANUSIA SAKIT


banyak yang perlu saya huraikan mengenai darah disini saya cuba jelaskan bagi semua manusia faham apa itu darah dan fungi2 Darah.
1- penyakit itu berlaku disebabkan darah.
 
      a)    Darah kurang mengalir
      b)    Darah semakin hitam
      c)    Darah menbeku
      d)    Darah cair/ tak matang
      d)    Darah beracun / bahan kimia
      e)    Darah ada kuman babi dan anjing


Tuesday, February 7, 2017

KESILAPAN KAJIAN DAN PEMBEDAHAN OLEH PAKAR PERUBATAN MODEN.

Terlalu banyak kesilapan pembedahan dan penjelasan berlakunya penyakit oleh pakar perubatan dunia sehingga kini,megapa saya berani menyatakan kebenaran ini dan saya mahu doktor seluruh dunia mengakui kesilapan ini selepas menbaca apa yg saya jelaskan .

a) Pemakanan seharian
b) Kesilapan Pembedahan
c) sistem perjalanan darah manusia
d) sebab - sebab penyakit itu berlaku
e) Kuman atau virus
f) keracunan.

a) pemakanan seharian.
     dalam islam kami diajar sepenuhnya pemakanan yang mendatangkan penyakit dan tidak ada makanan yang Halal menbolehkan manusia itu mendapat penyakit dan makanan yang halal juga boleh jadi haram. seperti angur ditukar menjadi arak ,memakan rasuah dll dan makanan haram tetap haram tidak boleh menjadi halal seperti memakan Babi,anjing ,harta anak yatim(harta orang lain) rasuah dll
i) makanan yang halal
  tidak boleh menberi penyakit kepada manusia kecuali jika makan berlebihan ia mendatangkan kelesuan dan menjadi malas sebab ia boleh mengemokkan.

ii) makanan makruh
 seperti makanan laut dan darat di campur satu hidangan seperti sotong ,ketam,udang dan dimakan dengan ayam,daging lembu ia boleh menyebabkan berlakunya asid berlebihan dalam perut selepas 4 hingga 8 jam ia kekal dalam perut.makanan 2 alam dan makanan menyambar seperti burung helang sbb haiwan jenis ini makan apa saja tidak kira halal dan haram semua mereka memakanya.

iii) makanan yang haram.
     seperti babi,anjing,memakan haiwan yang tidak disembelih sebab darah tidak keluar habis dari haiwan itu, haiwan yang disembelih tidak menyebut nama ALLAH ,arak,memakan rasuah,riba ,memakan harta anak yatim dll.

iiii) makanan yang halal menjadi haram.
      makanan yang halal menjadi haram seperti wang hasil judi,riba,rasuah,harta orang lain.harta anak yatim, wang hasil mencuri,wang hasil judi ekor,toto,magnum ,angur,kelapa ,beras pulut dll yang halal ditukar menjadi arak, banyak lagi jika nak jelaskan.

b) Kesilapan Pembedahan.
    banyak kesilapan pembedahan yang tidak pernah di kaji semula seperti :-
i) pembedahan di L2 ,L3,L4 dan L5
ii) pembedahan di tulang lutut.
iii) pembedahan dipergelangan tanggan.
iv) pembedahan di tumit kaki
v) pembedahan di kepala sebab strok dan barah otak.
vi) pembedahan di mata
vii) pembedahan hidung
viii) pembedahan di tengkok C3,4 an 5.

b.i) kesilapan pembedahan di L2,L3,L4 dan L5 ia diketegorikan
       pesakit slipdisc(tulang lari),sakit pinggang ramai pesakit ini akan kekal sakit ditempat yang sama
       malah pesakit akan menjadi lebih sakit dan kaki menjadi kebas dan kejang selepas melakukan
       pembedahan ,                          
              dalam hasil kajian dan Rawatan saya pesakit slipdisc ini berlaku disebabkan pertindihan urat dengan tulang di T3 danT4  oleh tulang rusuk kiri dan kanan bukan disebabkan urat tertindih oleh tulang rawan yang di kaji oleh doktor.

contoh 1.
Gambar di bawah menunjukan kesilapan pembedahan oleh doktor untuk L2,3,4,dan 5 dish yg menghimpit urat.sedangkan di L2,3,4 dan 5 tidak pernah berlaku urat tersepit .

gambarajah di atas menunjukan kesilapan tempat pembedahan dan kesilapan penjelasan yg sebenar ,bukan disebabkan dics yang mengembang tetapi urat tersepit disebabkan oleh tulang rusuk kiri dan kanan yang menekan urat yg berada disisi tulang belakang.

gambarajah di bawah adalah hasil kajian dan rawatan saya untuk merawat pesakit jenis ini.
tempat sebenar pesakit slipdisc ini berlaku di T2,T3 dan T4contoh 2.

 Pembedahan Tonsil, Telinga dan Hidung bukan jalan penyelesai malah selepas pembedahan beberapa kali bengkak dalam hidung akan naik semula.ini semua disebabkan urat yang tersepit di T1 masih tersepit 


gambar contoh dibawah sebab berlakunya bengkak dalam hidung disebabkan urat  isi atau urat masel ke hidung tersepit di T1 kiri dan kanan ,lama kelamaan isi didalam ruang hidung akan menbengkak atau urat semakin sakit dan isi dinding dalam hidung,pipi,gusi dan mulut akan menjadi sakit(sensitif)  berlakulah kesakitan dan bengkak seluruh dinding2 dalamam di kerengkong,pipi dan dinding
 hidung dan mata.

bersambung -

Saturday, February 4, 2017

KEBANYAKAN PENYAKIT YANG DI ALAMI SELURUH DUNIA.

Seluruh dunia kebanyakan manusia mengalami penyakit yang sama.
1-  Lutut
2-  pinggang
3-  gastrik(kembung perut)
4-  sakit lutut
5 - slipdisk
6-  kebas kaki
7-  kebas tanggan
8-  pedih dada
9-  rabun
10-sakit kepala(migren )
11-Demam panas
12- selsema(resdung)
13- sakit mata
14- sakit tengkok
15- sakit tanggan
16- kaki bengkak
17- kencing manis
18- Darah tinggi
19- telinga pekak
20-

SEBAB SAKIT KRONIK BERLAKU

1- sakit kronik berlaku disebabkan pesakit sudah lama mengalami penyakit atau lebih
    dari 5 tahun keatas.
contoh seperti:-
   a) sakit kepala(migren) lama kelamaan pesakit ini akan menghidap penyakit kancel otak.
   b) selsema ,resdung pesakit ini lama kelamaan akan mendapat penyakit kancel hidung dan
       hidung berdarah .
   c) Kebas kaki dan tanggan pesakit ini akan mengalami penyakit kaki buruk(bahasa Doktor
       kencing manis dan strok kaki dan tanggan.
   d) kebas tanggan pesakit akan mengalami penyakit kronik sakit tanggan,pegelangan
       tanggan,sakit sendi bahu dan tanggan krem tak boleh bergerak.
   e) sakit pinggang pesakit yang lama mengalami sakit pinggang akan mendapat penyakit
        kronik seperti kembung dan perut bengkak,gastrik,buah pinggang kecut/sakit ,gaut dan
        kaki lemah utk berjalan kaki bengkak ,demam panas dan Slipped disc.
   f) sakit rabun pesakit yang menghidap rabun jauh dan dekat lama kelamaan akan menjadi
        rabun,buta dan katerek.
   g) darah tinggi atau angin terlalu banyak dalm urat utama pesakit ini akan mengalami            
        rabun,buta,pecah pembuluh darah di otak ,kancel otak ,badan menjadi semakin
        lemah,lesu,demam yg berpanjangan dll
   h) sakit bahu kiri dan kanan pesakit ini lama kelamaan akan mengalami penyakit kronik
        dibahu,sakit sendi bahu,krem kaki ,lumpuh,sakit sendi kaki dan tanggan , kebas kaki
       ,kaki buruk ,sawan,gila,kemurungan,mudah tidur,susah tidur dllSaturday, December 31, 2016

GILA ATAU HILANG INGATAN ( Alzheimer)

 GILA ATAU HILANG INGATAN

gila atau otak tidak boleh berfungsi berlaku disebebkan darah tidak dapat masuk sepenuhnya ke otak ,otak adalah peti penyimpan matlumat untuk manusia dan darah adalah penjana matlumat untuk manusia berfikir apa yang kita lihat ,deria bau ,perbuatan seharian ,deria rasa,sakit semuanya di simpan dalam otak, otak akan berfungsi dengan elok jika darah dapat mengalir sepenuhnya dalam otak, jika darah kurang mengalir otak akan mengalami kesakitan atau hilang daya ingatan sepenuhnya atau separuh ingatan ,ada yang hilang ingatan ini akan menjadi gila hilang ingatan 100% ada menjadi kemurungan,cepat marah,suka bercakap seorang - sorang, dan lain2 lagi.
     inilah hasil kajian saya selama 16 tahun  ,alhamdulillah ramai yg berpenyakit gila,kemurungan sudah menjadi manusia yang normal, otak bukan tugas mengerakan angota tubuh badan anda otak tugas atau fungsinya adalah menyimpam semua matlumat penting dan yang mengerakan anggota badan manusia adalah darah tiada darah tiadalah pergerakan,deria bau,deria ingatan,deria rasa,deria sakit,deria lidah,deria lihat dll.

     penyakit gila ini atau hilang ingatan sepenuhnya disebabkan memory tidak boleh berfungsi disebabkan  darah kurang dari 50% masuk atau darah keluar dari otak untuk dikitar semula menjadi darah yang normal,
1- DARAH MASUK KE OTAK
   darah dari jantung dihantar terus ke otak kurang dari 50% jumlahnya seseorang itu akan mudah mendapat penyakit megantuk,,sakit kepala,kansel otak,kansel hidung,rabun,buta ,telinga pekak,

2 - DARAH KELUAR DARI OTAK
 jika darah keluar dari otak kurang 50% untuk di proses semula seseorang itu akan mendapat penyakit seperti darah beku dlm otak,gila.kemurungan,sakit kepala,buta sebelah mata,rabun sebelah mata  dan perbagai lagi penyakit yg akan menyerang. sebabnya darah sudah kehabisan dalam otak atau darah kekeringan disebabkan darah sudah kering atau menbeku yg berbaki di dalam otak.


gambarajah 1 

gambarajah 2

 


 gambarajah 1 dan 2 di atas menunjukan urat uatam ke otak tersepit di T1 kiri atau kanan.kiri urat menbawa darah masuk ke otak dan sebelah kanan urat menbawa keluar darah dari otak untuk dikitar semula .
Hard Disk sama fungsinya dengan otak manusia ia menyimpan matlumat seharian.Friday, November 11, 2016

DARAH ADALAH NYAWA DAN SUMBER KEHIDUPAN MANUSIA


 Biar saya jelaskan di sini untuk semua manusia faham sejelas - jelasnya mengenai megapa manusia mengalami kesakitan .anda cakap saja anda sakit apa..? saya jelaskan insyallah, mungkin ada tidak faham dan mungkin ada belum pernah tahu sebab anda hanya hidup untuk mencari kehidupan seharian dan anda tidak mahu berfikir mengapa anda mengalami kesakitan ,saya tak salahkan anda tetapi itulah kehidupan manusia. yang anda tahu anda sakit disebabkan makanan seharian kita sering kali salahkan makanan seharian bukan anda salahakn makanan tetapi para doktor seluruh dunia megatakan pemakanan seharian anda menbuat anda sakit ,saya pun tidak tahu megapa para ilmuan dan cendikawan dunia juga menyalahkan pemakanan seharian, megapa kita tidak pernah salahkan diri kita dan megapa kita tidak mahu ingat apa yang Allah larang dan apa yang Allah larang manusia makan ,Allah dah bagi peringatan kepada kita dalam Al quran ,jangan makan benda yang haram seperti babi,anjing,Arak ,riba,harta ank yatim jangan mencuri harta orang itu haram jangan makan wang judi haram jangan ambik rasuah itu haram dan banyak lagi larangan  yang Allah beri tahu tetapi kita tidak pernah ambik kisah larangan Allah kita megangap itu tidak ada kena mengena dengan penyakit yang anda hadapi sebab syaitan dikalangan manusia dan jin anda leka dengan larangan Allah.

      megapa anda sakit gigi,sakit mata,sakit otak,sakit kaki,sakit kepala,sakit kebas kaki tangan,sakit barah otak,sakit barah payu dara,sakit telinga pekak,sakit mata rabun,buta ,sakit barah rahim,sakit slip dich,sakit jantung,sakit hati bengkak,kembung perut,kaki bengkak,kaki buruk,kaki kebas,susah tidur,senang tidur,pakisen,lemah tenaga batin,kejang kaki tangan,sakit lutut, mati pucuk dan sebagainya ..jawapan saya cukup mudah megapa anda mengalami kesakitan semua ini sebabnya tidak lain tidak bukan ialah kerana darah di dalam tubuh badan anda kurang mengalir ke orgen - orgen utama anda.
     saya bagi contoh yang paling mudah .jika urat yang menbawa darah ke jantung kurang dari 50%  bukan darah anda penuh dengan kolestrol seperti yang didakwa oleh doktor tetapi urat utama akan melalui tulang belakang dan tulang rusuk yang berada disisi tulang belakang akan menghimpit urat utama ke jantung kemungkinan jantung anda akan sakit,lemah dan jantung anda tidak berfungsi lagi (mati) ,contoh ke dua  saya tidak bersetuju kajian doktor dan mengenai penyakit kencing manis disebabkan memakan gula berlebihan  saya pun tidak tahu kajian sebegini di ketengahkan ada yang anda yang tidak ada penyakit kencing manis tetapi kaki anda buruk dan potong ingin saya katakan kaki buruk bukan kerana gula berlebihan tetapi kerana darah tidak dapat mengalir sepenuhnya kekaki  dan kaki anda kan kurang sel dan zat untuk pembentukan sel yang mati di seluruh kaki anda  sebab darah kurang  kaki anda akan mereput dan buruk  bukan kerana gula berlebihan dan kenapa kaki sahaj yang mereput dan buruk megapa tidak berlaku di tangan dan orgen yang lain anda fikir lah betul atau tidak seperti contoh gambar yang saya berikan ini.

gambarajah diatas menunjukan urat utama dari tulang belakang akan melalui disisi tulang rusuk itu akan tersepit dengan tulang rusuk jika anda mengalami kemalangan , jatuh,pijak belakang, menangung bebanan yang terlalu berat dan sebagainya tulang rusuk akan mengembang dan menghimpit urat utama ke orgen-orgen anda dan urat utama ini berada di sisi tulang belakang di T1,T2,T3,T4 dan apa akan berlaku jika urat utama ini tersepit ...

 T1 - urat utama ini akan keseluruh badan anda ke kepala ,tangan kiri dan kanan ,ke kaki kiri dan kanan ,ke kulit,ke daging dan ke seluruh orgen anda
T2 - Utama ini akan ke jantung ,paru-paru,hati,hempedu
T3 - urat utama ini akan ke tangan dan payu dara anda
T4 - urat utama ini akan ke buah pingang dan kaki anda
dan untuk menghilangkan semua jenis penyakit urat yang tersepit di T1,T2,T3,T4 dan lain2 tempat kena lah rengangkan urat yang tersepit oleh tulang rusuk anda  dan para doktor seluruh dunia tidak akan melakukan pembedaham di T1,T2,T3 dan T4 sebab disini adalah urat utama ke orgen penting dan jika buat pembedahan disitu anda akan mendapat kecacatan kekal dan mati kecuali anda menbuat rawatan di PRISSNA..INSYALLAH.SISTEM PENGALIRAN DARAH DAN SISTEM PENGALIRAN ARUS ELEKTRIK
DARAH BERFUNGSI SEPERTI ARUS ELKTRIK

* Darahlah nyawa anda darah mengawal otak untuk berfikir bukan otak megawal otak anda umpama harddisk atau memory telefon pintar ,darah menyehatkan ada jika darah kurang zat,cal/mac.zing ,vitamin,iron,oksigen dll anda tidak sihat dan jika darah anda tidak sihat anda akan mendapat berbagai penyakit dan seluruh orgen anda akan rosak ,sakit dan  mati 

OTAK BERFUNGSI DENGAN DARAH HARD DISK BERFUNGSI DENGAN JUMLAH ARUS ELEKTRIK
Otak manusia berfungsi seperti hard disk menyimpan semua matlumat kehidupan anda seharian begitu juga dengan hard disk komputer menjadi pusat penyimpanan data dan informasi untuk sebuah perangkat berbasis komputer/laptop, untuk menberi fungsi kepada otak kita memrlukan darah dan untuk menghidupkan hard disk kita memerlukan arus elekterik secukupnya jika  arus kurang hard dick akan terhenti atau tidak dapat berfungsi dan jika otak kurang menerima darah otak menjadi lemah ,gila ,dan otak mati
HARD DISK

OTAK 

sekian yang baik itu dari Allah dan yang lemah itu dari kita makluknya yang tidak mahu ikut perintah Allah .semoga dihari2 mendatang kita ikut segala perintah Allah dan tinggal segala larangannya.

ISLAM WAY OF LIVE
yang benar 
Asfanizam B abdullah


Monday, November 7, 2016

MAKANAN YANG HARAM PENYEBAB MANUSIA SAKIT

kejahilan manusia zaman mutakhir ini sering menyalahkan makanan seharian sebabnya mendapat penyakit , makan manis - manis lebih anda akan mendapat penyakit kencing manis , makan berminyak dan berlemak akan bertambah kolestrol dlm darah(ovesiti) atau darah tinggi ,kita hisap rokok akan mendapat sakit jantung semua kita salahkan makanan dan kita tak pernah salahkan yang lain,  kita tidak tahu atau kita hanya dengar cakap dari doktor yang beri maklumat yang salah, makanan tidak ada satu pun yang menberi penyakit kecuali racun dan bahan kimia.
   kita tahu dan kita faham cuma kita tidak yakin apa yg Allah beri tahu.

  1. QS Al Baqarah: 168
يَا أَيُّهَا النَّاسُ كُلُواْ مِمَّا فِي الأَرْضِ حَلاَلاً طَيِّباً وَلاَ تَتَّبِعُواْ خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِينٌ
Artinya: “Hai sekalian manusia, makanlah yang halal lagi baik dari apa yang terdapat di bumi, dan janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan, karena sesungguhnya syaitan itu adalah musuh yang nyata bagimu.”
  1. QS Al Baqarah: 172
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُلُواْ مِن طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ وَاشْكُرُواْ لِلّهِ إِن كُنتُمْ إِيَّاهُ تَعْبُدُونَ
“Hai orang-orang yang beriman, makanlah di antara rezeki yang baik-baik yang Kami berikan kepadamu dan bersyukurlah kepada Allah, jika benar-benar hanya kepada-Nya kamu menyembah.
Di dalam ayat ini, Allah mengulangi kembali agar memakan makanan yang baik, sebagaimana yang ditegaskan dalam ayat 168. Selanjutnya Allah menyeru agar selalu bersyukur terhadap nikmat-Nya jika benar-benar beribadah dan menghamba kepada-Nya.
janagan ikut syaitan yaitu jgn makan yang haram seperti rasuah,judi,arak,babi.anjing dll kerana ia menberi penyakit tampa kita sedar.
  1. QS Al Baqarah: 173
إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنْزِيرِ وَمَا أُهِلَّ بِهِ لِغَيْرِ اللَّهِ ۖ فَمَنِ اضْطُرَّ غَيْرَ بَاغٍ وَلَا عَادٍ فَلَا إِثْمَ عَلَيْهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ
“Sesungguhnya Allah hanya mengharamkan bagimu bangkai, darah, daging babi, dan binatang yang (ketika disembelih) disebut (nama) selain Allah. Tetapi barangsiapa dalam keadaan terpaksa (memakannya) sedang dia tidak menginginkannya dan tidak (pula) melampaui batas, maka tidak ada dosa baginya. Sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.”
Dalam ayat 173 Allah menjelaskan jenis-jenis makanan yang diharamkan, yaitu bangkai, darah, daging babi, dan binatang yang disembelih dengan menyebut nama selain Allah. Laranagan memakan empat jenis itu juga disebutkan dalam surah lainnya. Lihat misalnya, dalam surah Al-An’am: 145 juga al Maidah: 3.
selain dari pemakanan yg haram kita menyumbang pada penyakit faktor penyebab utama juga disebabkan oleh sistem pengaliran darah yang tidak normal juga penyumbang yang besar manusia itu sakit seperti manusia kemalangan langar kereta,jatuh motor ,sukan yg extrem ,pijak belakang , kerja terlalu berat seharian, inilah sebab utama manusia mengalami berbagai jenis penyakit ini semua menyebabkan darah tidak dapat mengalir dengan normal di setiap urat saraf manusia.

IKUTI PERKEMBANGAN PESAKIT YG SEDANG DI RAWAT...

di sini hanya paparkan gambar pesakit yg Kronik sahaja...